Frequently Asked Questions

Hieronder staan enkele vragen die vaker gesteld worden.
Staat je vraag er niet bij? Stuur een bericht en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Alle programma’s van STAPcoaching zijn uniek en op maat. Daarom is er geen vast bedrag en is er ook geen STAPcoaching-tariefkaart. We geven  je graag een  kostenindicatie wanneer je ons belt of mailt, op basis van een eerste scoping gesprek.

Als je een particulier of een kleine ondernemer bent, erkent STAPcoaching dat door de tarieven zo concurrerend mogelijk te maken zonder aan kwaliteit in te boeten. De bedrijfskosten zijn in lijn met de meeste andere uitvoerende, leiderschaps- en teamcoachingsbedrijven.

Vaak hebben mensen juist hulp nodig op momenten dat hun financiële situatie onder extreme druk staat. Zelf heb ik ooit in Hollywood Hills vertoefd tussen de rijken. Maar ik heb ook langere tijd onder de armoedegrens geleefd. Dankbaar ben ik voor de hulp die ik heb gekregen;  soms uit onverwachte hoek.
Geldt deze financiële situatie voor jou? Neem contact op en ik kijk hoe ik jou kan helpen.

Het belangrijkste doel van wandelcoaching is jou te ondersteunen bij verandering in werk of leven; om je te helpen nieuwe en creatieve oplossingen te vinden en je te helpen bij het realiseren van je doelen.

Het verbeteren van je fysieke en geestelijke conditie kan je welzijn verbeteren. Dit kan het resultaat van wandelcoaching ondersteunen maar dat is iets anders dan waar STAPcoaching zich op richt.

Zolang je gezond bent en kunt lopen, is dat genoeg om een-op-een te werken met een wandelcoach. Voor partners of groepssessies zullen we altijd het tempo van de langzaamste wandelaar aannemen – natuurlijk zonder druk of schaamte (en anders pakken we dat gedrag meteen aan :-).

Het aanbod varieert qua uitdaging en terrein. Maak je echter geen zorgen, we zullen je altijd vooraf adviseren. Zo kun jij een weloverwogen keuze kunt maken of je meedoet.

De wereld ligt aan onze voeten. Dus als je een locatie in gedachten hebt, hoor ik dat graag. We proberen altijd rekening te houden met  individuele verzoeken.

Meestal doe ik mijn wandelcoaching op het Groot Brunnink en Landgoed Stroink. Maar natuurlijk ook elders in het mooie Twente: Wesselerbrinkpark, Buurserzand en Sallandse Heuvelrug.

Speciale programma’s en meerdaagse wandelingen kunnen ons verder brengen. Bekijk de evenementen van dit jaar.

Mijn programma’s en sessies hebben een ontwikkelingsfocus die heel anders is dan gewoon ‘lopen en praten’. Ik draag wandelclubs die op sociale basis wandelen een warm hart toe. Het is een mooie manier om fit te worden, contact te maken met andere mensen en je avonturen te delen. En ze kunnen natuurlijk ook een aanvulling zijn op je coachingswerk of vraag. Als dit meer jouw ding is, raad ik je wandelclubs of Meetup aan als uitgangspunt om te zoeken.

Het mooie van het werken in de natuur is dat geen dag hetzelfde is. Wandelomstandigheden kunnen behoorlijk onvoorspelbaar zijn – een beetje zoals het leven zelf! Omarm het weer en zie het als een onderdeel van je coaching. Normaal gesproken kunnen we indien nodig schuilen; mijn rugzak zit vol verrassingen. In het zeldzame geval dat de omstandigheden te gevaarlijk zijn maken we een nieuwe afspraak.

Wandelen is een van de veiligste buitenactiviteiten, maar niets in he leven is zonder risico’s. Daarom neem ik neem de veiligheid van mijn klanten heel serieus – zowel fysiek als psychologisch.

Als ervaren wandelcoach heb ik de juiste buitenkwalificaties om te werken in de terreinen die we bewandelen en ik heb een opleiding EHBBO (Eerste Hulp Bij Buitensport Ongelukken) voor enkele zwaardere buitenlandse activiteiten.

Voordat je met je STAPcoaching programma begint, krijg je indien nodig instructies en advies over veiligheid. Als je je zorgen maakt: VRAAG. Je hebt altijd een keuze – maar laat het een keuze zijn, na goed geïnformeerd te zijn 🙂


Scroll naar top